7 قانون برای احوال پرسی با مردم
- نویسنده: فهیمه بذری
- (مدیرعامل مدرسه تعالی)
آداب احوال پرسی:
7 قانون برای احوال پرسی با مردم
چطور با افراد به صورت حضوری احوال پرسی مناسب انجام دهیم.
- این میکرو آموزش برای چه کسانی است؟
همه
- چیزی که در انتها دریافت خواهید کرد چیست؟
نحوه احوال پرسی در هنگام ملاقات حضوری5 دقیقه برای تکمیل
- آداب احوال پرسی چیست؟
آداب احوال پرسی مجموعه قوانینی است که برای احوال پرسی مناسب با کسی در هنگام ملاقات حضوری نیاز دارید.
7 قانون برای احوال پرسی با مردم:
- زمینه را در نظر بگیرید.
نحوه احوالپرسی شما می تواند به زمینه صحبت بستگی داشته باشد. در محیطهای رسمی، مانند یک جلسه کاری یا یک مصاحبه شغلی، یک احوالپرسی رسمیتر اغلب مناسب است. در محیط های غیررسمی یا اجتماعی، یک احوالپرسی معمولی ممکن است مناسب تر باشد.
خود را با تفاوت های فرهنگی تطبیق دهید. هنگام احوالپرسی با فردی با فرهنگ متفاوت، زمانی را برای آشنایی با آداب و رسوم و روش انجام و دلیل آن اختصاص دهید. آنچه در یک فرهنگ، مودبانه تلقی می شود ممکن است در فرهنگ دیگر بی ادبانه تلقی شود.
در هر رویداد اجتماعی یا مراسم خصوصی، مانند مهمانی در خانه دیگران، باید باهمه احوالپرسی کنید. از میزبان ها شروع کنید، سپس به هنگام ملاقات با مهمانان به آنها سلام کنید. وقتی افراد جدید وارد می شوند، مودبانه است که به سمت آنها بروید و به آنها سلام کنید.
در هر رویداد اجتماعی یا مراسم خصوصی، مانند مهمانی در خانه دیگران، باید باهمه احوالپرسی کنید. از میزبان ها شروع کنید، سپس به هنگام ملاقات با مهمانان به آنها سلام کنید. وقتی افراد جدید وارد می شوند، مودبانه است که به سمت آنها بروید و به آنها سلام کنید.
- آداب احوالپرسی در محل کار
در محل کار، همیشه به محض ملاقات با مشتریان، یا وارد شدن به اتاق یا محل برگزاری یک نشست، از آنها استقبال کنید و با خوش رویی سلام کنید .
هنگامی که برای اولین بار در روز با مدیران و همکاران خود ملاقات می کنید، به درستی احوالپرسی کنید.وقتی دوباره در طول روز با آنها ملاقات می کنید، یک حرکت ساده مانند لبخند کافی است. وقتی وارد اتاق جلسه میشوید ، همیشه به همه افراد حاضر در اتاق سلام کنید.
در محل کار، همیشه به محض ملاقات با مشتریان، یا وارد شدن به اتاق یا محل برگزاری یک نشست، از آنها استقبال کنید و با خوش رویی سلام کنید . وقتی وارد اتاق جلسه میشوید ، همیشه به همه افراد حاضر در اتاق سلام کنید.
سلام را با شخص تطبیق دهید. برای مثال، مناسب است از احوالپرسی غیررسمی با افراد جوانتر و احوالپرسی رسمی با سالمندان استفاده شود.
خود را با تفاوت های فرهنگی تطبیق دهید.
هنگام احوالپرسی با فردی با فرهنگ متفاوت، زمانی را برای آشنایی با آداب و رسوم آن ها اختصاص دهید. آنچه در یک فرهنگ مودبانه تلقی می شود ممکن است در فرهنگ دیگر بی ادبانه تلقی شود
حساس باشید.
نسبت به نشانه های طرف مقابل حساس باشید. اگر به نظر می رسد محتاط هستند یا علاقه ای به تماس فیزیکی ندارند، به مرزهای آنها احترام بگذارید.
از ابراز آشنایی و صمیمیت بیش از حد خودداری کنید.
در برخوردهای اولیه، عموماً بهتر است از جنبه رسمی استفاده کنید. احوالپرسی بیش از حد آشنا وصمیمی، به خصوص با غریبه ها، می تواند برای فرد مقابل اذیت کننده باشد. یا آنها را موذب کند.
- از فرم های صحیح احوالپرسی استفاده کنید .
احوالپرسی شفاهی
مرسوم است که همراه با ژست فیزیکی، احوالپرسی شفاهی نیز ارائه شود. احوالپرسی های متداول عبارتند: از سلام، هی (بیشتر در غربی ها) ، سلام عزیزم یا در موارد رسمی تر سلام علیکم،صبح بخیر، عصر بخیر ، سلام برشما ، سلام عرض شد و… . می توانبر اساس زمانو روز از احوالپرسی مناسب استفاده کرد.
القاب و افتخارات
در محیطهای رسمی، اغلب مناسب است که از عناوین و افتخاراتی مانند «آقا»، «خانم» یا «دکتر» استفاده کنید، مگر اینکه شرایط ایجاب کند که بر اساس نام خانوادگی با همه صحبت کنید .
استفاده از نام یا نام خانوادگی
اگر نام یا نام خانوادگیشخص را می دانید، مودبانه است که از آن در احوالپرسی خود استفاده کنید. به عنوان مثال، “سلام رضا” یا “سلام جناب محمدی” ، این نوع صحبت احترام و توجه به فرد مقابل را نشان می دهد و تعامل را شخصی می کند
لحن و زبان مناسب
هنگام احوالپرسی با کسی، از لحن خنثی استفاده کنید. آهسته و نه با صدای بلند صحبت کنید و از زبان و واژگان مناسب استفاده کنید.
دست دادن
یک دست دادن محکم اما نه خیلی قوی به طور کلی یک شرط مطمئن است. در برخی فرهنگ ها، دست دادن ملایم تر یا عدم تماس فیزیکی ترجیح داده می شود.
در بسیاری از فرهنگ ها ، دست دادن روشی رایج برای احوالپرسی با مردم است. یک دست دادن محکم اما نه خیلی قوی به طور کلی یک شرط مطمئن است.
با این حال، به تفاوت های فرهنگی توجه داشته باشید. در برخی فرهنگ ها، دست دادن ملایم تر یا عدم تماس فیزیکی ترجیح داده می شود.
- زبان بدن
ارتباط چشمی
هنگام احوالپرسی با کسی، تماس چشمی خود را حفظ کنید تا نشان دهید که توجه و حواستون پیش طرف مقابل است.
لبخند
یک لبخند دوستانه می تواند کمک زیادی به سلام و احوالپرسی شما کند.لبخند به همراه تماس چشمی عمق توجه و حس خوب را به طرف مقابل می رساند.
وضعیت بدن
صاف بایستید یا صاف بنشینید و از خمیدن یا روی هم انداختن زانو خود بپرهیزید، زیرا اینها می توانند نشانه هایی برای عدم علاقه یا احترام تلقی شوند.
به فضای شخصی احترام بگذارید
از مرزهای فضای شخصی افراد آگاه باشید. بیش از حد به کسی نزدیک نشوید، مگر اینکه با او یک رابطه نزدیک داشته باشید یا در فرهنگی باشید که فضای شخصی در آن حداقل است.
5- همیشه به دیگران سلام کنید.
احوالپرسی با مردم نشان می دهد که ما حضور آنها را تصدیق می کنیم و آنها را شایسته توجه خود می دانیم. سلام نکردن به کسی اغلب به عنوان عدم احترام تعبیر می شود.
وقتی وارد اتاقی می شوید به همه سلام کنید
وقتی وارد اتاقی می شوید، به افرادی که از قبل در آن هستند سلام کنید. معمولاً یک سلام برای احوالپرسی به همه همراه با جمله ای کوتاه مانند “صبح بخیر” کافی است.
ورود افراد جدید را تصدیق کنید
وقتی شخصی وارد اتاق یا فضایی می شود که شما در آن هستید، باید به او سلام کنید. حتی یک حرکت حداقلی، مانند تکان دادن سر یا لبخند مناسب است. در برخی مکان ها، مانند رستوران، میتوانید با بلندشدن و ایستادن به کسی سلام کنید و احترام بگذارید.
اگر کار دیگری انجام می دهید، مثلاً با تلفن خود صحبت می کنید، برای خوشامدگویی به تازه واردان لحظه ای توقف کنید.
6- همیشه به احوالپرسی پاسخ مناسب بدهید .
وقتی کسی به شما سلام می کند، به همان شکل پاسخ دهید. اگر آنها دست دادند یا احوالپرسی ارائه کردند، با حرکات یا کلماتی مشابه آن را پاسخ دهید. این آداب عالی است که سلام آنها را با لحن، سبک و زبان منعکس کنیم. جواب ندادن سلام خیلی بی ادبانه است.
7–. اگر کسی به شما سلام نکرد ناراحت نشوید
اگر کسی به شما توجه نکرد، یا به شما سلام نکرد، ناراحت نشوید. ممکن است از آداب معاشرت بی اطلاع باشند یا حواسشان در آن لحظه پرت باشد یا تمرکز ندارند و دچار استرس جمع شده اندو یا.. . زیاد به آن فکر نکنید یا کینه به دل نگیرید.
من 7 روش سلام و احوال پرسی مناسب در مکانها و فضاهای متفاوت را عنوان کردم. امیدوارم به روش ها به شما برای حضور موثر و مناسبتر در روابط اجتماعی کمک کرده وبرایتان مثمر ثمر باشد.
دیدگاهتان را بنویسید