مجله تعالی

15 نشانه خودشناسی ضعیف

که ممکن است شما هم بخشی از آن را داشته باشید

 

  1. عزت نفس پایین

افرادی که خودشان را ارزشمند، دوست­داشتنی و شایسته بهترین­ها می­دانند، عزت نفس دارند. این افراد اهمیتی به حرف­ها و قضاوت­های منفی دیگران نمی­دهند و می­توانند برای خودشان زندگی کنند.

  1. اعتماد به نفس پایین

افرادی که خودشان را خوب نمی­شناسند، نمی­دانند که چقدر باهوش و بااستعدادند. به همین جهت خودشان را به اندازه کافی قوی، باکفایت و شایسته انجام کارهای بزرگ و چالشی نمی­بینند.

وقتی ندانید که چه هستید و چه گنج­های ارزشمندی در درون دارید، از این احساس­های والا محروم می­شوید.

  1. درگیری دائمی با خود

کسی که دلایل داشتن افکار و احساسات و عادات در رفتارهای ضعیف و ناپسند خود را نمی­شناسد، پیوسته خود را مورد سرزنش و انتقاد قرار می­دهد و به خود آسیب می­زند.

  1. ناتوانی در پذیرش خود و دیگران

کسی که شناخت عمیقی از نقاط قوت و ضعف خود و دلایل شکل­گیری آنها را نداشته باشد، نمی­تواند خودش را همانگونه که هست بپذیرد و کسی که نمی­تواند خودش را به خاطر ضعف­هایش نپذیرد، دیگران را هم نمی­تواند بپذیرد و بنابراین نمی­تواند به دیگران عشق بورزد!

  1. تبدیل شدن به یک بازنده کار و زندگی

کسی که توانایی­های بالفعل و بالقوه­اش را نمی­شناسد و خودش را باور ندارد (اعتماد به نفس پایین)، و از قضاوت دیگران هم می­ترسد، سراغ یادگیری مهارت­های جدید و انجام کارهای جدید نمی­رود و بنابراین همواره درجا می­زند و در پیشرفت و موفقیت باز می­ماند.

  1. دچار شدن به خودشیفتگی

افرادی که خودشان را نمی­شناسند، همواره احتمال دارد در ارزیابی داشته­ها و ویژگی­هایشان دچار اغراق شده و خودبزرگ­بینی بیمارگونه شود.

  1. لذت نبردن از کار و حرفه

کسانی که خودشان را خوب نمی­شناسند درکی هم از «عشق شغلی» خود ندارند و سراغ شغل­ها و حرفه­هایی می­روند که برای آنها ساخته نشده و از انجامشان لذت نمی­برند. این مشکل در نهایت آنها را تباه می­کند!

  1. تن دادن به معمولی بودن!

افرادی که خودشان را به اندازه کافی نمی­شناسند، فکر می­کنند که از آنها فقط یک نسخه وجود دارد، که همان نسخه فعلی­ و معمولی­شان است. بنابراین خیلی راحت تسلیم معمولی بودن می­شوند و از رشد و تعالی باز می­مانند.

  1. انتخاب­های غلط و پشیمان­آور

افرادی که خودشان را خوب نمی­شناسند، درکی هم از «ارزش­»های خود ندارند. بنابراین، بدون توجه به آنچه که واقعاً برایشان مهم است، تصمیم­گیری و انتخاب می­کنند. این نوع تصمیم­ها و انتخاب­ها اغلب مایه پشیمانی می­شوند.

  1. فرار از مسئولیت­پذیری و پاسخ­گویی

وقتی فرد دلیل انتخاب­ها، احساسات و رفتارهای غلط یا ضعیف خود را ندارند، شکست­ها و ناکامی­ها و خطاهای خود را به عامل­های «بیرونی» نسبت می­دهد، و بدین گونه از پاسخ­گویی طفره می­رود.

  1. رفتارهای تکانشی

فردی که عادت می­کند که شکست­ها، ناکامی­ها و خطاهای خود را همواره به چیزی یا کسی غیر از خودش نسبت دهد، هیچ دلیلی نمی­بیند که قبل از انتخاب­ها و اقدام­های خویش قدری تأمل کند. بنابراین خیلی راحت هر کاری را انجام می­دهد. این نوع رفتار را تکانشی می­نامند.

  1. ناتوانی در برقراری ارتباطات سالم و سازنده با دیگران

افرادی که خودشان را نمی­شناسند، نمی­دانند که چرا به گونه­های خاصی احساس یا رفتار می­کنند. بنابراین در مورد علل احساسات و رفتارهای دیگران هم درکی ندارند، و همین موجب می­شود که دیگران را برنجانند یا از آنها فاصله بگیرند.

  1. دچار شدن به بیماری خودخواهی

آنهایی که خودشان را نمی­شناسند، فکر می­کنند که به این دنیا آمده­اند تا شخصاً و مانند یک حیوان خوش بگذرانند و لذت ببرند. بنابراین اهمیتی به غم و رنج و راحتی دیگران نمی­دهند.

  1. تحقیر و لگدکوب کردن دیگران

آنهایی که خودشان را نمی­شناسند، تصوری از انسان بودن ندارند. بنابراین خیلی راحت می­توانند حقوق دیگران را ضایع و از آنها سوء استفاده کنند.

  1. زیست تُهی و بی­مایه

کسی که خود را نمی­شناسد، نه می­خواهد و نه می­تواند که یک زندگی کامل و سرشار از تلاش برای بهبود جهان به مکانی بهتر برای زندگی نوع بشر انجام دهد. بنابراین بود و نبودش تأثیری به حال جهان و دیگران ندارد!

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید