مجله تعالی

بازخورد، کلید رشد و بهبود شخصی است

مردم تمایل دیگران به بازخورد سازنده را دست کم می‌گیرند!

بر اساس تحقیقات منتشر شده توسط انجمن روانشناسی آمریکا، افراد به طور مداوم تمایل دیگران برای بازخورد سازنده را دست کم می‌گیرند و آن را ارائه نمی‌دهند، حتی زمانی که می‌توانند عملکرد فرد دیگری را در یک کار بهبود بخشند.

نویسنده معتقد است: «افراد اغلب فرصت‌هایی برای ارائه بازخورد سازنده به دیگران دارند که می‌تواند مفید باشد، چه این که به کسی اطلاع دهند که اشتباه تایپی در ارائه‌اش وجود دارد، یا به یک نامزد شغلی در مورد پیراهن لکه‌دار قبل از مصاحبه بگویید». نیکول ابی اسبر، کاندیدای دکترا در مدرسه بازرگانی هاروارد می‌گوید: به طور کلی، تحقیقات ما نشان داد که مردم به طور مداوم تمایل دیگران برای بازخورد را دست کم می‌گیرند، که می‌تواند نتایج مضری برای گیرندگان احتمالی بازخورد داشته باشد.

به گفته محققان، بازخورد سازنده برای کمک به یادگیری و عملکرد مفید است و تحقیقات نشان داده که مردم معمولاً تمایل به این نوع بازخورد دارند. با این حال، علیرغم اینکه مردم خودشان بازخورد سازنده می‌خواهند، اغلب از دادن آن به دیگران اجتناب می‌کنند. در یک مطالعه آزمایشی که توسط محققان انجام شد، تنها 2.6 درصد از شرکت کنندگان طی یک نظرسنجی آزمایشگر را از وجود لکه قابل مشاهده روی صورتش (به عنوان مثال، شکلات، رژ لب یا نشانگر قرمز) مطلع کردند.

تحقیقات قبلی نشان می‌دهد که افراد به دلیل ترس از نتایج منفی، مانند خجالت یا ناراحتی طرف مقابل، از دادن بازخورد اجتناب می‌کنند. ابی اسبر و همکارانش این نظریه را مطرح کردند که ممکن است دلیل دیگری وجود داشته باشد که مردم از بازخورد خودداری می‌کنند: « آنها به سادگی پتانسیل ورودی خود را برای بهبود نتایج دیگران به طور کامل تشخیص نمی‌دهند و این موضوع باعث می‌شود تمایل دیگران برای چنین بازخوردی را دست کم بگیرند.»

محققان برای آزمایش نظریه خود، مجموعه‌ای از پنج آزمایش را با 1984 شرکت‌کننده انجام دادند تا میزان تمایل افراد به بازخورد سازنده را دست کم بگیرند. در یکی از آنها، 10 موقعیت اجتماعی نامناسب فرضی در محل کار به شرکت کنندگان ارائه شد، جایی که آنها می‌توانستند بازخورد سازنده بدهند یا دریافت کنند. در آزمایش دیگری، از شرکت کنندگان خواسته شد تا موقعیتی را به خاطر بیاورند که در آن می‌توانستند بازخورد سازنده داده یا دریافت کنند. در آزمایش نهایی، شرکت‌کنندگان با هم جفت شدند، که یکی از آنها یک سخنرانی را برای مسابقه تمرین می‌کرد و دیگری برای گوش دادن و ارائه بازخورد تعیین شد.

فرانچسکا گینو، دانشجوی دکتری دانشکده بازرگانی هاروارد، می‌گوید: «بازخورد، کلید رشد و بهبود شخصی است و می‌تواند مشکلاتی را که برای گیرنده هزینه‌بر است برطرف کند. دفعه بعد که می‌شنوید فردی کلمه‌ای را اشتباه تلفظ می‌کند، لکه‌ای روی پیراهنش می‌بیند یا متوجه اشتباه تایپی در اسلایدش می‌شود، از شما می خواهیم به آن اشاره کنید – آنها احتمالا بیشتر از آنچه فکر می‌کنید بازخورد می‌خواهند!بازخورد، کلید رشد و بهبود شخصی است.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید