مجله تعالی

گوش دادن فعال چیست و چگونه میتوان این مهارت کلیدی را بهبود بخشید؟

گوش دادن فعال چیست و چگونه میتوان این مهارت کلیدی را بهبود بخشید؟

گوش دادن فعال یک مهارت ارتباطی کلیدی است که شامل جذب اطلاعاتی است که دیگران با شما به اشتراک می‌گذارند، و بازتاب آن‌ها از طریق سؤالات و زبان بدن شما – که آنها را شنیده‌اید. گوش دادن فعال به عنوان یک مهارت ارزشمند در محل کار در نظر گرفته می‌شود، زیرا اغلب می‌تواند منجر به برقراری ارتباط واضح‌تر و ایجاد روابط بیشتر شود. روابط مؤثر با همکاران، مدیر و مشتریان خود.

گوش دادن فعال چیست؟
اغلب، ما آنچه را که میشنویم حفظ نمی کنیم. در حقیقت، طبق آزمایش هاروارد بیزینس ریویو، در واقع، شنونده معمولی تنها 25 درصد سخنان یا سخنرانی را دو ماه بعد به خاطر می آورد. گوش دادن فعال نیاز به توجه و همدلی عمیق‌تری دارد که در حالت ایده‌آل منجر به درک بیشتر می‌شود. به گفته محقق هری وگر، این تمرین توجه کامل به آنچه که کسی می‌گوید به منظور نشان دادن پذیرش بی‌قید و شرط و تأمل بی‌طرفانه است.
کارل راجرز در ابتدا این روش را که گاهی اوقات به عنوان “گوش دادن بازتابی” شناخته می شود، برای روانشناسان در دهه 1950 توسعه داد. هنگامی که ما گوش دادن فعال را تمرین میکنیم، معمولاً دو نتیجه اتفاق می افتد: شما اطلاعات مهمی را حفظ میکنید و شخصی که با شما صحبت میکند احساس میکند درک شده است.

فواید گوش دادن فعال
تمرین هوشیارتر بودن در حین گوش دادن میتواند برای شغل شما مفید باشد. همدلی، اساس گوش دادن فعال، در ایجاد روابط معنادار بسیار مهم است. گوش دادن فعال حتی میتواند به شما در مدیریت احساسات، حفظ داده ها و اطلاعات بهتر و حل تعارض کمک کند. به گفته مک کینزی، پیش‌بینی می‌شود که تقاضا برای مهارت‌های اجتماعی و عاطفی، از جمله گوش دادن فعال، بین سال‌های 2016 تا 2030 بیش از 20 درصد در تمام صنایع رشد کند.

7 تکنیک گوش دادن فعال

1. بر نیت و هدف گفتگو تمرکز کنید
گوش دادن فعال با قصد آگاهانه و پذیرا بودن از طرف مقابل – از جمله قصد و هدف مکالمه – به منظور درک واقعی و همدلی با آنها شروع میشود.

2. به زبان بدن توجه کنید بیشتر ارتباطات متکی بر اطلاعات غیرکلامی است. در مکالمه رو در رو، ارتباطات 55 درصد غیرکلامی، 38 درصد صوتی و 7 درصد کلامی است. زبان بدن به حرکات آگاهانه و ناخودآگاه اشاره دارد که بیانگر انتقال اطلاعات است.

3. نشانه های کلامی تشویق کننده ارائه دهید
نشانه های کلامی پاسخ هایی هستند که ممکن است شنونده بیان کند تا نشان دهد آنچه را که به اشتراک گذاشته میشود، درک میکند.
4. اطلاعات را ترجمه کنید
شفاف‌سازی و بازنویسی اطلاعات به گوینده می‌تواند به هر دوی شما کمک کند تا شکاف‌های درک را پر کنید.

5. سوال بپرسید
سوال پرسیدن میتواند سردرگمی را از بین ببرد. پرسیدن یک سوال باز میتواند گوینده را تشویق کند تا درباره یک ایده مهم یا جالب توضیح دهد. همچنین نشان می‌دهد که تا آن زمان با دقت گوش داده‌اید و می‌خواهید بیشتر بدانید. این میتواند پیوندی بین گوینده و شنونده ایجاد کند.

6. از قضاوت خودداری کنید
هنگام تمرین گوش دادن فعال، مهم است که باز، خنثی و بدون قضاوت باقی بمانید. خودداری از قضاوت، پرهیز از انتقاد، و نزدیک شدن به هر مکالمه با ذهنی باز میتواند درهای بسیاری را باز کند.

7. خلاصه کنید، به اشتراک بگذارید و تأمل کنید
خلاصه ای سریع یا چند یادداشت در مورد آنچه گوینده گفته است، به اشتراک بگذارید. در محیط‌های غیررسمی، به اشتراک گذاشتن افکار و احساسات ممکن است منجر به گفتگوهای عمیق‌تر و معنادار شود.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • با عرض سلام و خدا قوت به شما
    این مقاله را خواندم و بسیار مطالب مفیدی در اون دیدم، بسیار ممنونم.

دیدگاهتان را بنویسید