فلسفه مدیریت چیست؟
فلسفه مدیریت چیست؟
بررسی تعاریف، توابع و سبک های مدیریت
فلسفه مدیریت و چیستی آن را در این مقاله با هم بررسی خواهیم کرد و به بیان تعاریف، توابع و سبک های مدیریتی به زبان ساده اشاره خواهند شد.
مدیریت چیست؟ مدیریت عبارت است از هماهنگی و اداره وظایف برای رسیدن به یک هدف. چنین فعالیت های مدیریتی شامل تنظیم استراتژی سازمان و هماهنگی تلاش های کارکنان برای دستیابی به این اهداف از طریق استفاده از منابع موجود می باشد. مدیریت همچنین می تواند به ساختار ارشدیت اعضای کارکنان در یک سازمان اشاره کند.
برای اینکه یک مدیر موثر باشید، باید مجموعهای از مهارتها از جمله برنامهریزی، ارتباطات، سازماندهی و رهبری را توسعه دهید. شما همچنین به دانش گسترده ای از اهداف شرکت و نحوه هدایت کارکنان، فروش و سایر عملیات ها برای دستیابی به آنها نیاز دارید.
پنج وظیفه عملیاتی اساسی یک مدیر
به طور کلی، پنج وظیفه اصلی عملیاتی و اساسی برای یک مدیر وجود دارد که در ادامه به بیان آن ها خواهیم پرداخت:
1. تعیین هدف ها
تعیین و دستیابی به هدف ها، راه اصلی یک مدیر برای دستیابی و حفظ موفقیت است. آنها همچنین باید بتوانند آنها را به شیوه ای قانع کننده به کارکنان یا کارمندان خود منتقل کنند. به عنوان مثال، یک مدیر رستوران می تواند بیان کند که می خواهد زمان خدمات را بهبود بخشد و به کارکنان یادآوری کند که خدمات سریع تر درآمد و انعام را افزایش می دهد.
2. سازماندهی
مدیران نوع کار را ارزیابی می کنند، آن را به وظایف قابل دستیابی تقسیم می کنند و به طور موثر به کارکنان محول می کنند. سازمان شامل مجموعه ای از روابط بین کارکنان فردی و همچنین بخش ها یا نهادهای درون سازمان است. این مسئولیت مدیر است که اطمینان حاصل کند که این افراد و نهادها با هم در هماهنگی کار می کنند، که شامل ایجاد انگیزه در کارکنان و بخش ها برای ادامه کار است.
یک مدیر خوب در ایجاد روابط بین فردی بین اعضای تیم خود مهارت دارد و می تواند زمانی که اعضا با چالش های رویارویی خود اشتباه می گیرند عیب یابی کند. سازمان همچنین از یک مدیر می خواهد که روابط اقتدار را بین اعضای تیم خود برقرار کند. به حداکثر رساندن ترتیبات سازمانی می تواند به کسب و کارها کمک کند تا کارایی شرکت را در بازار افزایش دهند، هزینه های کسب و کار را کاهش دهند و بهره وری را بهبود بخشند.
برای آشنایی بیشتر با آینده پژوهی و ارتباط آن با مدیریت به پادکست موجود در «این لینک» مراجعه کنید!
3. ایجاد انگیزه در تیم
علاوه بر وظایف سازماندهی و تفویض اختیار، انگیزه شامل داشتن مهارت هایی برای مدیریت انواع شخصیت ها در یک تیم است. یک مدیر کارآمد باید بداند که چگونه تیم های موفقی را تشکیل داده و رهبری کند و بداند که چگونه اعضای تیم را حول یک هدف تحریک کند.
4. ابداع سیستم های اندازه گیری و ارزشیابی
مدیران باید اهداف یا شاخص های کلیدی عملکردی را تعیین کنند که تیم هدف آن ها را هدف قرار می دهد و سپس راه هایی را برای اندازه گیری و ارزشیابی اینکه آیا تیم شان در مسیر دستیابی به این اهداف است ایجاد کنند. از آنجایی که یافتن راه های قابل اندازه گیری برای درک عملکرد می تواند چالش برانگیز باشد، مدیران اغلب باید خلاق و متفکر باشند. با این حال، مانند سایر عملکردهای مدیریت، اندازه گیری برای بهبود عملکرد کسب و کار حیاتی است.
5. افراد در حال توسعه
مدیران خوب علاوه بر هدایت تیم خود به سمت یک هدف و سنجش پیشرفت آنها در طول مسیر، روی توسعه کارکنان خود سرمایه گذاری می کنند. برای مثال، مدیران می توانند با تیم خود همکاری کنند تا به آنها کمک کنند تا اهدافی را برای پیشرفت در حرفه خود تعیین کنند.
مدیران برای استفاده موفقیت آمیز از این پنج عملیات باید مهارت های رهبری داشته باشند. آنها مسئول مربیگری اعضای تیم خود هستند و به آنها کمک می کنند نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند و عملکرد خود را بهبود بخشند. مدیران مختلف ممکن است سبک های رهبری متفاوتی داشته باشند. صرف نظر از سبک آنها، مدیران باید مهارت های رهبری خود را توسعه دهند تا سرپرستان مؤثری باشند.
مفاهیم مدیریت
یک مدیر برای به کارگیری پنج عملیات اساسی باید چند ایده ساده را درک کند. این مفاهیم برای اطمینان از اینکه تیم آنها برای رسیدن به اهداف شرکت گرد هم می آیند ضروری هستند:
1. کنترل
کارکنان یک سازمان باید اهدافی را که هدفشان است و همچنین اندازه گیری هایی که برای تعیین اینکه آیا موفق بوده اند یا خیر، درک کنند. کارکنان مختلف در یک شرکت نقش های متفاوتی دارند که مستلزم سطوح جداگانه ای از مسئولیت است. یک مدیر باید بر کارهایی که اعضا انجام می دهند، چگونه آن را انجام می دهند و چگونه پیشرفت خود را اندازه گیری کند، کنترل داشته باشد. کنترل این عوامل به یک مدیر کمک می کند تا به موفقیت برسد.
2. برنامه ریزی
بهترین مدیران میدانند که برنامهریزی قبل از اجرای هر استراتژی حیاتی است، اما یک فعالیت مستمر نیز هست. برنامه ریزی با شروع اجرا به پایان نمی رسد. در عوض، مدیریت باید آماده پاسخگویی به این سؤالات باشد که چه کسی، چه چیزی، چه زمانی و کجا یک تیم برای اجرای مأموریت سازمان کار می کند. برنامه ریزی باید شامل انتخاب اهداف و همچنین اجرای آنها باشد.
“برای رشد و پرورش مهارت برنامه ریزی خود در دوره تعالی فردی ثبت نام نمایید”
3. نیروگزینی
نیروی انسانی یک کارکرد نادیده گرفته شده اما حیاتی مدیریت است. مدیران باید اطمینان حاصل کنند که افراد مناسب برای این کار را دارند، اما باید به مسائلی مانند سازماندهی سیاست های محل کار نیز توجه کنند. شرکت باید با ارائه مشوق هایی مانند مزایا، مرخصی با حقوق و برنامه آموزشی کامل، بهترین استعدادها را حفظ کند.
سبک های برتر رهبری در مدیریت
تعاریف و نمونه ها
جین، یک مربی حرفهای به سوال مدیریت چیست اینگونه پاسخ می دهد؟ سبک های برتر رهبری در مدیریت را توضیح می دهد و نحوه شناسایی سبکی که برای شما و تیم شما مناسب است را توضیح می دهد.
تحلیلگرانی که مدیریت را مطالعه می کنند چندین سبک رهبری موثر را شناسایی کرده اند. بهترین سبک مدیریت وجود ندارد، و برخی افراد احساس می کنند که برای یک نوع یا نوع دیگر مناسب تر هستند. همچنین می توانید عناصر سبک های مختلف مدیریت را انتخاب کنید تا بهترین کهن الگو را برای خود و شرکتتان ایجاد کنید.
در اینجا، سه سبک مدیریت مثبت را به طور خلاصه مرور می کنیم که می تواند به هر مدیری کمک کند تا به یک رهبر مؤثرتر تبدیل شود.
سبک مدیریت متقاعد کننده
یک رهبر متقاعد کننده زمان زیادی را با اعضای تیم خود می گذراند. درگیر بودن با کارمندان به مدیر متقاعد کننده اجازه می دهد تا الگوی خود را رهبری کند، و با متقاعد کردن به جای دستور دادن یا مطالبه کردن، از تیم حمایت کند. مدیران با نفوذ از کارهایی که اعضای تیم شان به صورت روزانه انجام می دهند آگاه هستند و در زندگی کاری آنها مشارکت دارند.
سبک مدیریت دموکراتیک
مدیریت دموکراتیک چیست؟ یک مدیر دموکراتیک از تیم دعوت می کند تا مستقیماً در تصمیم گیری مشارکت داشته باشد. خطوط باز ارتباطی بین مدیران دموکراتیک و کارمندان به این نوع از مدیران اجازه می دهد تا مهارت ها و مزایایی را که هر کارمند روی میز به ارمغان می آورد را درک کنند. مشارکت آزاد و تبادل نظر بین سطوح مختلف کارمندان به همه اجازه می دهد تا در نتیجه یک تصمیم یا پروژه مشارکت کنند.
این سبک مدیریت زمانی موفق تر است که مدیران فرآیندهای تصمیم گیری سازمان یافته و ساده ای را توسعه دهند. در غیر این صورت، پذیرش نظرات همه می تواند روند را کند و بی نظم کند.
مدیریت لایسزفر
مدیر لایسزفر چیست؟ بیشتر شبیه یک مربی عمل می کند تا یک مدیر. آنها به کارمندان خود قدرت می دهند تا قدم بگذارند و تصمیم بگیرند. این به تیم این امکان را می دهد که احساس کند بخشی از هر پروژه را در اختیار دارد.
مدیر نقش صندلی عقب را بر عهده می گیرد و برای ارائه مشاوره یا بازگرداندن همه چیز در مسیر درست زمانی که مشکلی پیش می آید وارد عمل می شود. در غیر این صورت، آنها کنار می ایستند و به کارمندان خود اجازه می دهند خلاقانه شکوفا شوند و رهبری خود را اعمال کنند.
سه لایه در مدیریت
کسب و کارها و شرکت های بزرگ اغلب دارای سه سطح اصلی مدیریت هستند که در یک ساختار سلسله مراتبی سازماندهی شده اند. ممکن است اصطلاحاتی را شنیده باشید که به این لایه های مختلف مدیریت اشاره دارد، مانند «مدیریت میانی» یا «مدیریت ارشد».
برای مطالعه بیشتر می توانید به مقاله «این وبسایت» سر بزنید
مدیریت سطح پایین
مدیران سطح پایین چیست؟ شامل نقش هایی مانند رهبران خط مقدم تیم، سرکارگرها، رهبران بخش و سرپرست هستند. این سطح از مدیریت، پایین ترین سطح در سه لایه، مسئول نظارت بر کار روزمره تک تک کارکنان یا اعضای کارکنان و ارائه جهت به آنها در مورد کارشان است.
مسئولیتهای مدیریت سطح پایین اغلب شامل اطمینان از کیفیت کار کارکنان، هدایت کارکنان در فعالیتهای روزمره و مسیریابی مشکلات کارکنان از طریق کانالهای مناسب است. آنها همچنین مسئول نظارت روزانه و برنامه ریزی شغلی برای تیم خود و همچنین ارائه بازخورد در مورد عملکرد کارکنان خود هستند.
مدیریت میانی
مدیریت میانی چیست؟ لایه بعدی در سلسله مراتب مدیریت، توسط مدیریت ارشد نظارت می شوند. مدیریت میانی شامل افرادی است که در نقش های مدیر بخش، مدیر منطقه ای و مدیر شعبه کار می کنند. مدیریت میانی مسئول انتقال اهداف استراتژیک توسعه یافته توسط مدیریت ارشد در خط مقدم به مدیران خط مقدم است.
برخلاف مدیریت ارشد، مدیران میانی بیشتر وقت خود را صرف کارکردهای سازمانی و سازمانی می کنند. این شامل تعریف و بحث در مورد سیاست های مهم برای مدیریت پایین تر، ارائه راهنمایی برای مدیریت سطوح پایین تر برای دستیابی به عملکرد بهتر و اجرای برنامه های سازمانی در جهت مدیریت ارشد است.
مدیریت ارشد
مدیریت ارشد چیست؟ از جمله مدیر عامل، رئیس، معاون رئیس جمهور و اعضای هیئت مدیره، در لایه بالایی این سلسله مراتب مدیریتی قرار دارند. مدیریت ارشد باید اهداف و جهت گیری کلی یک سازمان را تعیین کند.
مدیریت ارشد چیست؟ برنامه های استراتژیک و خط مشی های کل شرکت را توسعه می دهد و در مورد جهت گیری سازمان در بالاترین سطح تصمیم می گیرد. آنها همچنین معمولاً نقش اساسی در بسیج منابع خارجی دارند و در برابر سهامداران شرکت و همچنین عموم مردم نسبت به عملکرد شرکت پاسخگو هستند.
نکاتی برای تبدیل شدن به مدیر خوب
راه های مختلفی برای ارتقای مهارت های مدیریتی شما وجود دارد، از جمله:
برقراری ارتباط: مهم است که با تیم خود ارتباط برقرار کنید تا بتوانید نیازهای آنها را درک کنید، پیشرفت آنها را ارزیابی کنید و به آنها در رسیدن به اهدافشان کمک کنید.
مثبت فکر کن: شما باید کسی باشید که باید برای تیم خود الگو قرار دهید. در طول تعامل خود با تیم خود مثبت باشید تا آنها احساس راحتی بیشتری با شما داشته باشند.
آموزش دادن: مهارتهای تیم خود را ارزیابی کنید و ببینید آیا میتوانید هر زمینهای را با آموزش بهبود ببخشید. آموزش همچنین به تیم شما کمک می کند تا مهارت های جدید را بیاموزد و رشد را تقویت کند.
همکاری: به عنوان یک مدیر، شما باید در واگذاری وظایف احساس راحتی کنید، اما همچنین با تیم خود برای دستیابی به اهداف مشترک کار می کنید. همکاری با تیم خود به شما این امکان را نیز می دهد که ببینید آیا کاری وجود دارد که می توانید برای کمک به هم تیمی ها یا کل تیم انجام دهید.
تمرین: شاید بهترین راه برای کسب مهارت های جدید، تمرین آنها در یک محیط مدیریتی واقعی باشد. کسب تجربه در حین کار در این مهارت ها به شما کمک می کند تا نردبان ترفیع را طی کنید. تمام تلاش خود را برای تیم خود انجام دهید، به عنوان یک رهبر خدمت کنید و با تیم خود منصفانه رفتار کنید.
مترجم: نازنین پاسبان، کارشناس معاونت آموزش موسسه تعالی راه آوران رشد
کاری از گروه آموزش و پژوهش موسسه تعالی راه آوران رشد
دیدگاهتان را بنویسید