مجله تعالی

ذهنیت کارآفرینی چیست و چگونه مانند یک کارآفرین فکر کنیم؟

چه چیزی یک کارآفرین را از من یا شما متمایز می کند؟

نکته: این به طرز فکر آنها مربوط میشود.

از بیرون که به درون نگاه می کنیم، به راحتی می توان فکر کرد که چیز متفاوتی در مورد آنها وجود دارد و شاید حتی خاص؛ اما این اغلب به این دلیل است که ما فقط در مورد کارآفرینان در زمینه صاحبان مشاغل و مدیران عامل استارتاپ‌های فناوری می‌شنویم.

 

اما اجازه دهید رازی را به شما بگویم:

حتی موفق‌ترین کارآفرینان نیز انسان هستند. آنها مثل بقیه می‌خورند، می‌خوابند و اشتباه می‌کنند😊.

 

تفاوت این است که آنها مجموعه‌ای از مهارت ها را پرورش می دهند که منجر به تفکر خلاق، رشد و سازگاری می شود. به این ترتیب، کارآفرینی بیش از هر چیز دیگری یک ذهنیت است و شما هم می توانید آن را یاد بگیرید. شما حتی نیازی به داشتن یک کسب و کار ندارید! ذهنیت کارآفرینی به تنهایی باارزش است، چه رهبر باشید و چه کارآموز در یک NGO محلی (سازمان مردم‌نهاد یا سازمان عمومی غیردولتی یا سَمَن یا اِن‌جی‌اُ).

 

آیا آنچه را که لازم است دارید؟

طرز فکر کارآفرینی چیست؟

ذهنیت” به رفتارها، نگرش ها و فرآیندهای فکری خاصی اشاره دارد که باعث تصمیم‌گیری ما می شود. این شامل نحوه نگرش ما به موقعیت ها، موانع و توانایی های ذهنی ما می شود.

 

فرآیندهای فکری ما می تواند مثبت، منفی یا هر چیزی در این بین باشد. یک طرز فکر منفی می‌تواند شما را کور کند و قضاوت شما را با شک و تردید و عدم اطمینان مخدوش کند، در حالی که یک ذهنیت مثبت، ذهن شما را به روی احتمالات یک موقعیت باز می کند. این به شما دید جامع‌تری از یک موقعیت می‌دهد و به شما کمک می‌کند تا خود را خلاقانه با مسائل وفق دهید و به آنها نزدیک شوید.

 

ذهنیت کارآفرینی مجموعه‌ای از مهارت‌هاست که به شدت بر تفکر مثبت و انعطاف‌پذیر متکی است. افراد با این چارچوب ذهنی فرصت‌های جدیدی را می‌بینند که در آن دیگران فقط به ریسک نگاه می‌کنند. آنها دائماً در حال تولید ایده برای حل مشکلات روزمره هستند و با حمایت از نظرات خود یا پیگیری ایده‌های خود هراسی ندارند.

اگرچه ممکن است بر این باور باشید که این شیوه تفکر انتقادی منحصر به متخصصان تجارت است، هر کسی می‌تواند از اتخاذ چنین دیدگاهی سود ببرد.

اهمیتِ داشتنِ ذهنیت کارآفرینی

طرز فکر کارآفرینی منحصر به مدیران تجاری سطح بالا نیست. این ویژگی می‌تواند به نفع هر کسی باشد، چه در یک شغل ابتدایی کار می‌کنید، چه در یک شرکت بزرگ در میانه‌ی شغل هستید، یا به تنهایی کار می‌کنید.

 

این دیدگاه در مورد پیشرفت حرفه‌ای، پذیرش اشتباهات شما و تبدیل آن به انگیزه و تلاش برای رسیدن به ارتفاعات بالاتر است. در اینجا برخی از مزایای پذیرش این نوع تفکر آورده شده است:

  • شما یاد خواهید گرفت که بر چالش ها غلبه کنید. کارآفرینی به معنای شناسایی چالش ها و غلبه بر آنهاست. همچنین به معنای یادگیری مهارت های جدید است، بنابراین جعبه ابزار بزرگتری دارید که با آن می توانید مشکلات را برطرف کنید. فوربس، نه تنها می‌گوید انعطاف‌پذیری یکی از مهارت‌های مهم کارفرمایان است، بلکه به شما در زندگی و شغلتان کمک خواهد کرد.
  • شما خارج از چارچوب فکر خواهید کرد. گاهی اوقات بهترین راه برای غلبه بر چالش، کنار گذاشتن خرد متعارف است. اگر خلاقیت خود را توسعه دهید، می توانید مشکلات را به روشی حل کنید که قبلاً به آن فکر نکرده اید.
  • شما می توانید افراد را تحت تاثیر قرار دهید و الهام بخش باشید. برای تاثیرگذاری نیازی نیست دنیا را تغییر دهید. به عنوان یک فرد کارآفرین، مهارت های شما می تواند برای تیم و جامعه شما تفاوت ایجاد کند.
  • شما احساس قوی تری از خود خواهید داشت. وقتی روحیه کارآفرینی داشته باشید، مالکیت ایده ها، اهداف و رویاهای خود را به دست می گیرید. شما هدف، مهارت ها و نقاط ضعف خود را می شناسید و حس هویت قوی دارید. با این نوع خودآگاهی، عزت‌نفس خود را افزایش می دهید و تیم خود را ارتقا می دهید.

مانند یک کارآفرین فکر کنید:

5 ویژگی داشتن ذهنیت کارآفرینی

بسیاری از ویژگی‌ها طرز فکر یک کارآفرین را تعریف می‌کنند. در اینجا برخی از برجسته‌ترین آنها آورده شده است:

 

  1. استقلال

یادگیری خودراهبری برای رسیدن به هر هدفی، چه خصوصی و چه حرفه‌ای، ضروری است. شما بهترین تشویق کننده و بهترین دارایی خود در زمان انجام بازی هستید.

عاقلانه است که با دیگران شریک شوید و از کسانی حمایت کنید که می‌توانند آن را ارائه دهند. اما سطح مشخصی از استقلال و ایمان به توانایی‌های خود، برای ادامه حرکتِ رو به جلو ضروری است.

 

  1. مسئولیت‌پذیری

پذیرفتن پیروزی‌ها و اشتباهات خود یکی از ویژگی‌های هر کارآفرین خوب است. این به شما قدرت داده و این امکان را می‌دهد تا در مورد اینکه چگونه اعمالتان بر خودتان و دیگران تأثیر می‌گذارد و به آنچه از اشتباهات خود آموخته‌اید و همه چیزهایی که به دست آورده‌اید فکر کنید.

 

  1. هدف‌گرایی

بهترین کارآفرینان افرادی متمرکز هستند که اهداف خود را اولویت‌بندی می‌کنند و برای دستیابی به آنها یک مسیر عمل‌محور را دنبال می کنند. دانستن اینکه چه کاری می‌خواهید انجام دهید اولین قدم برای رسیدن به موفقیت است.

 

  1. انعطاف‌پذیری

اشتباهات و شکست‌ها با قلمرو ریسک‌پذیری و داشتن روحیه کارآفرینی همراه است. بازگشت به عقب و حرکت به جلو با وجود چالش‌ها و ناملایمات به شما کمک می‌کند تا رشد کنید، یاد بگیرید و مجموعه مهارت‌های حل مسئله خود را بسازید.

 

  1. آزمون و خطا

افرادی که دارای ذهنیت کارآفرینی هستند از شکست اِبایی ندارند.

حتی زمانی که آزمایش‌ها نتایج ایده‌آلی ندارند، باز هم معنادار است. آزمایش طرح‌های تجاری یا روش‌های مختلف مدیریت، جمع‌آوری بازخورد و تصمیم‌گیری‌های سخت، همه بخشی از این فرآیند هستند. گاهی اوقات باید بدانید چه زمانی تمرکز خود را به پروژه یا زاویه دیگری که قبلاً در نظر نگرفته بودید تغییر دهید.

چگونه یک ذهنیت کارآفرینی را توسعه دهیم؟

هر کسی می تواند طرز فکر درست را پرورش دهد. جست‌وجوی افراد همفکر، سرمایه‌گذاری‌های جدید، تجربیات و ادامه رشد دانش از این قلمرو خاص، مکان بسیار خوبی برای شروع است.

در اینجا لیستی از نکاتی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا ذهنیت کارآفرینی ایجاد کنید:

 

  1. اهداف روشنی را تعیین کنید

نشان دادن رویاهای خود بر روی کاغذ یا خواندن با صدای بلند می‌تواند جرقه‌ای باشد که برای شروع نیاز دارید. مشخص کردن جایی که قصد دارید به آنجا بروید می‌تواند به عنوان یادآوری بصری اهداف شما عمل کند. همچنین می‌تواند شما را تشویق کند تا در مورد دستاوردها و مسیر خود فکر کنید.

این اهداف می‌توانند برای کسب و کار، شغل یا زندگی شخصی شما اعمال شوند. موفقیت کارآفرینی معمولاً برای صاحبان مشاغل صدق می‌کند، اما مهارت‌های کارآفرینی شما به هر یک از موفقیت‌طلبی‌های شما کمک می‌کند.

 

  1. قاطع بودن را تمرین کنید

کارآفرینان، دانش‌آموزان، والدین و هر کس که در این بین قرار دارد باید روزانه تصمیم بگیرد. این یک مهارت زندگی است اما اجباری. اگر نتوانید تصمیم خود را بگیرید، پیشرفت نخواهید کرد.

خوشبختانه، تمرین کردن کار آسانی است، می‌توانید از کوچک شروع کنید؛ مانند سفارش دادن در یک رستوران، و سپس به لحظات مهمی برسید.

 

  1. شکست را دوباره تعریف کنید

شما نمی‌توانید از شکست اجتناب کنید و زندگی پر از این‌ها است. تنها کاری که می‌توانید انجام دهید این است که با چالش‌ها روبرو شوید و آنها را به تجربیات یادگیری تبدیل کنید.

در حالی که زمان بر است، نشان دادن تلاش آگاهانه برای تغییر طرز فکر شما در دراز مدت به طور چشمگیری برای شما مفید خواهد بود. سلامت روانی عملکرد شما را بهبود می‌بخشد و به عشق به خود منجر می‌شود و فراموش خواهید کرد که شکست چه معنایی داشته است.

 

  1. با ترس‌های خود روبرو شوید

ترس در زندگی حرفه‌ای و شخصی شما اجتناب ناپذیر است. درگیر شدن با موقعیت‌های خارج از منطقه راحتی، به رشد شما کمک می‌کند. پرداختن و تجزیه و تحلیل به آنچه که شما را نگران می‌کند، یک قدم به رسیدن به اهدافتان نزدیکتر می‌کند. به یاد داشته باشید: ترس آسیب پذیری سالم است.

 

  1. کنجکاو بمانید

بگذارید کودک درونتان آزاد و شگفت انگیز بدود. همیشه در مورد رقابت، روندها و رویدادهای فعلی، فناوری‌های جدید، افراد جدید و ایده‌های تجاری جدید کنجکاو باشید. برای وبینارها ثبت نام کنید و به پادکست‌های مربوط به صنعت خود گوش دهید. قبل از اینکه متوجه شوید، شما جزو مشاغل موفقی خواهید بود که در مورد آنها شنیده‌اید.

مزایای ذهنیت کارآفرینی در محیط کار

تشویق ذهنیت کارآفرینی می‌تواند در محل کار شما معجزه کند. فرهنگ کاری مبتنی بر کارآفرینی عبارت است از:

 

  • انعطاف پذیرتر شدن

همه مایلند چیزهای جدید را امتحان کنند و از اشتباهات خود درس بگیرند. این بدان معناست که تیم شما آماده سازگاری با محیط‌های کاری است که به سرعت در حال تغییر هستند.

  • مبتنی بر همکاری و پرسشگری بودن

افراد کارآفرین کنجکاو هستند؛ سوالات زیادی می پرسند و می‌دانند چگونه از دیگران بپرسند. تیم خود را با افرادی مانند این جمع پر کنید و آنها مانند یک ساعت تنظیم شده با هم کار خواهند کرد.

  • راه حل محور شدن

هیچ مشکلی حل نشدنی نیست. فرهنگ کار کارآفرینانه در یک فضای چالشی خوب رشد می‌کند.

  • کارایی بالا داشتن

این افراد در حال پیشرفت هستند. با یک ذهنیت کارآفرینی، تیم شما به طور مداوم مهارت‌های خود را گسترش می‌دهد تا بتوانند به ارتفاعات جدیدی صعود کنند.

نمونه‌هایی از طرز فکر و تفکر کارآفرینی در دنیای واقعی

کارآفرینی در دنیای واقعی چگونه است؟

 

 

در اینجا چند نمونه برای الهام بخشیدن به شما آورده شده است:

 

  1. توماس ادیسون

نمونه تاریخی رفتار کارآفرینانه، توماس ادیسون است. او زمانی که لامپ را اختراع کرد خلاقیت و سازگاری را الگوبرداری کرد. او نیاز به یک راه حل روشنایی کوچک به اندازه کافی، برای خانه‌ای که برق بسیار کمی مصرف می‌کند، می‌دید. این محصول هنوز وجود نداشت، بنابراین او آن کار را انجام داد.

او بیش از یک سال طول کشید تا محصولش را به نتیجه برساند، علیرغم برنامه‌ای که برای انجام آن در سه تا چهار ماه داشت.

بسیاری از مردم بعد از ماه ششم تسلیم می شوند. اما، به قول خودش، «من شکست نخورده‌ام. من فقط 10000 راه را پیدا کردم که کار نمی‌کند.» باید در مورد مثبت بودن صحبت کنید.

 

  1. استیو جابز

مثال دیگری از طرز فکر کارآفرین در عمل، استیو جابز است.

پس از اخراج از اپل (شرکتی که او راه اندازی کرده بود) می‌توانست منصرف شود. اما او در عوض یکی از بنیانگذاران استودیو انیمیشن پیکسار شد و چهره ساخت فیلم انیمیشن را در دنیا تغییر داد.

سپس، پس از بازگشت به اپل، او پیشتاز تولید آی‌پد و آیفون شد؛ محصولاتی که شرکت را از لبه پرتگاه بازگرداند و آن را به شرکت غول‌پیکر امروزی تبدیل کرد.

داستان جابز به یکی از جملات مورد علاقه‌اش اهمیت می‌دهد: «اگر از اشتباهات خود درس بگیرید، شکست خوردن غیرممکن است. هرگز تسلیم نشو».

 

  1. نلسون ماندلا

برای ورود به سیاست نیاز به روحیه کارآفرینی است، حتی اگر به معنای مخالفت با سیستمی باشد که به دنبال محدود کردن حقوق بشر است.

چنین موردی برای نلسون ماندلا پیش آمد. او در اوایل زندگی بزرگسالی خود، رهبر یک گروه حقوق جوانان شد و با سیاست‌های آپارتاید دولت آفریقای جنوبی مخالفت کرد. او سپس رئیس جمهور آفریقای جنوبی شد و در آنجا سیاست‌هایی را اجرا کرد که به بهبود و اتحاد کشورش کمک می‌کرد.

این کارآفرینی به معنای دیگری است. ماندلا پتانسیل آینده‌ای بهتر را دید و به دنبال ساختن آن برخواست؛ کاری که همه ما می توانیم در زندگی روزمره خود انجام دهیم.

همانطور که ماندلا می‌گوید: «یکی از سخت‌ترین کارها تغییر جامعه نیست، بلکه تغییر خودت است».

 

  1. جی کی رولینگ

اگر کارآفرینی مستلزم خلاقیت است، داستان های خلاقانه تا حد زیادی یک تلاش کارآفرینانه است.جی کی رولینگ این احساس را زمانی که مجموعه کتاب‌های محبوب هری پاتر را خلق کرد، تجسم بخشید و به نسلی از بچه‌ها با نوشته‌های خود الهام بخشید.

اما گاهی اوقات یک ایده خوب به اندازه کافی خوب نیست. اولین کتاب او در این مجموعه قبل از اینکه کسی آن را بپذیرد توسط 12 انتشارات مختلف رد شد. اگر او پس از اولین نامه تسلیم می‌شد، جهان هرگز جادوی هاگوارتز را تجربه نمی‌کرد.

رولینگ که به صورت نایب از زبان جینی، یکی از شخصیت‌های کتابش صحبت می‌کند، به ما یادآوری می‌کند: «هر چیزی ممکن است اگر شما به اندازه کافی اعصاب داشته باشید».

 

  1. افرادی که درمورد آنها چیزی نمی شنوید

رولینگ، ماندلا، جابز و ادیسون ذهنیت کارآفرینی را تجسم می‌دهند و مثال می‌زنند که چگونه می‌توانند جهان را تغییر دهند.

اما فراموش نکنیم که برخی افراد عنوان شغلی یکسانی ندارند، اما بر جوامع خود تأثیر می‌گذارند. به رئیسی که الهام بخش تیمش است، داوطلبی که برای کمک به بچه‌های بیمار یک جمع آوریِ کمک مالی راه اندازی کرد، یا خانواده‌ای که رستوران مورد علاقه شما را اداره می‌کند، فکر کنید. این افراد منتظر اتفاقی نیستند. آنها در حال انجام کار برای رفع یک نیاز و در عین حال دستیابی به اهداف، رویاها و آرزوهای خود هستند.

هر کسی می‌تواند ذهنیت کارآفرینی را بپذیرد

برای کارآفرینی نیازی به راه اندازی کسب و کار ندارید. ذهنیت کارآفرینی در مورد مالکیت بر کار و استفاده از توانایی‌های خود برای مقابله با چالش‌ها و ایجاد تأثیر است.

به عنوان یک کارآفرین مشتاق، می‌توانید از همین امروز شروع کنید. گردش کار خود را بررسی کنید و بپرسید: «چگونه می‌توانم این کار را بهتر انجام دهم؟» یا به صحبت‌های همکاران خود گوش دهید. آنها از چه چیزی شکایت دارند و چگونه می‌توان مشکل آنها را حل کرد؟ یا اگر می‌توانید، برای کسب و کار آنلاین رویاهای خود برنامه‌ریزی کنید.

اگر نمی دانید از کجا شروع کنید، مدرسه تعالی اینجاست که برای کمک به افراد برای درک پتانسیل خود طراحی شده است، به تحول انسان سالم از طریق توسعه شغلی و ایجاد ارتباطات اجتماعی اختصاص دارد. ما قصد نداریم آن را بپوشانیم: تمرکز و بهبود خود و مهارت‌هایتان کار سختی است، اما ما اینجا هستیم تا شما را تشویق کنیم.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید