مجله تعالی

تعالی آموزشی از خانه شروع می‌شود

دانش‌آموزانی که در خانه و مدرسه حمایت می‌شوند نسبت به دانش‌آموزانی که حمایت کمتری دارند، دستاوردهای بیشتری کسب می‌کنند. این موضوع برای اکثر والدین و مربیان چندان تعجب آور نیست، اما یافته‌های جالب دیگری از این مطالعه اخیر وجود دارد. محققان داده‌های 180000 دانش‌آموز، 170000 والدین، 14000 معلم و 6000 مدیر را در 34 کشور جمع‌آوری کرده و به دنبال رازهای ایجاد فرهنگ تعالی بودند. هرچند این شرایط در بین کشورهای مختلف یکسان نیست، اما شباهت‌های زیادی در خانه‌ها و مدارس وجود دارد که بر پیشرفت دانش آموزان تأثیر می گذارد.

تأکید والدین بر فعالیت‌های سوادآموزی اولیه، بر موفقیت در موضوعات مختلف تأثیر می‌گذارد.

دکتر اینا مالیس، یکی از نویسندگان، می‌گوید: «فرهنگ تعالی آموزشی از خانه شروع می‌شود. سپس این امر با مدرسه‌ای که بر موفقیت آموزشی همه طرف‌های درگیر – معلمان، مدیریت، والدین، خود دانش‌آموزان تاکید دارد، جلو می‌رود. این روند در کلاس درس با معلمی مشغول به جلب مشارکت دانش‌آموز است، ادامه می‌یابد. ما می‌دانیم که در نهایت دانش‌آموزانی خواهیم داشت که دستاوردها و انگیزه‌های بیشتر داشته و برای تبدیل شدن به یادگیرندگان مادام العمر، شانس بالاتری خواهند داشت.»

نکته جالب و شگفت‌آور، ارتباط بین خواندن و موفقیت در ریاضیات و علوم است. آموزش علوم و ریاضی در کشورهای مختلف، متفاوت است. در تجزیه و تحلیل نتایج عملکرد دانش‌آموزان از کشورهای مختلف، این مطالعه نشان داد که در برخی از کشورها، دانش‌آموزانی وجود دارند که در هر سه درس (ریاضی، علوم و خواندن) پیشرفت بالایی دارند، در حالی که کشورهای دیگر دانش‌آموزانی دارند که در یک درس قوی‌تر از دیگران هستند.

برای بیشتر کشورها، داده‌ها نشان داد که کتابخوان‌های خوب «مزیت قابل توجهی نسبت به کتابخوان‌های ضعیف‌تر در سوالات ریاضی با تقاضای خواندن بالا» دارند. این امر منطقی است، زیرا همانطور که مطالعه اشاره می‌کند، درک عمیق محتوای علم، نیازمند خواندن بیشتر است.

دکتر مالیس می‌گوید: «تأثیر تمرکز بر فعالیت‌های سوادآموزی باعث افزایش پیشرفت دانش آموزان در ریاضیات و علوم شد. ما دریافتیم که با افزایش میزان مطالعه، دانش‌آموزانی که کتاب‌خوانی خوبی نداشتند، با سوالات ریاضی و علوم، روز‌به‌روز دشواری بیشتری داشتند. خواندن برای موفقیت در مدرسه بسیار مهم و مانند چسبی است که همه چیز را کنار هم نگه می‌دارد».

خواندن بنیادی است؛ اگرچه این موضوع، جدید نیست اما نمی‌توان نتایج مطالعه را نادیده گرفت. (به ویژه پس از مشاهده صفحات متوالی نمودارها): خواندن برای یادگیری، بنیادی است. با این حال، پس از تحقیقات آموزشی و سیاست‌گذاری، مشخص شد که خواندن برای یادگیری بعدی اساسی است. منطقی است که دانش‌آموزانی که کتابخوان‌های بهتری هستند، در موقعیت مناسب‌تری برای یادگیری بهتر در ریاضی، علوم و سایر دروسشان قرار می‌گیرند.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید